Makelaar Eindhoven Gestel
Het stadsdeel Gestel is een van de stadsdelen in het zuidwesten van Eindhoven. Het stadsdeel bestaat uit drie grote woonwijken, namelijk Rozenknopje, Oud-Gestel en Oud Kasteel. Gestel grenst verder aan de stadsdelen Strijp, Stratum en Eindhoven Centrum en de gemeenten Waalre en Veldhoven.
Wijken en buurten
Rozenknopje
Hagenkamp
Oude Spoorbaan
Schrijversbuurt
Oud-Gestel
Rapelenburg
Bennekel (Gestel-Oost)
Blaarthem
Genderdal (Gestel-West)
Gennep
De Beemden
Oud Kasteel
Genderbeemd
Ooievaarsnest
Hanevoet
Geschiedenis
Sint-Lambertuskerk
Gestel behoorde oorspronkelijk tot de parochie Blaarthem, en deze was aan Sint-Lambertus gewijd. Het dorp Gestel is al in de 16e en 17e eeuw terug te vinden op de kaarten van de omgeving Eindhoven. Het ging toen vooral om lintbebouwing langs de Hoogstraat en de Blaarthemseweg. In Gestel stond vanouds een kapel die aan Onze Lieve Vrouw was gewijd. Pas in 1833 werd in Gestel een kerk gebouwd, die in de plaats kwam van de Blaarthemse kerk en eveneens aan Sint-Lambertus was gewijd en de Blaarthemse kerk verving. De huidige Sint-Lambertuskerk stamt uit 1910. Het is rond deze kerk dat het oude centrum van Gestel zich ontwikkelde. Nog altijd is hier een concentratie van wat oudere huisjes, en ook staat er het klooster van de Zusters van Liefde.
De schepenbank van Gestel omvatte ook Stratum en Strijp. In de laatste plaats werden de zittingen gehouden. Sinds de napoleontische tijd behoorde Gestel tot de gemeente Gestel en Blaarthem, en in 1818 kreeg deze gemeente een wapen met Sint-Lambertus er op.
In het dorp Gestel woonden voornamelijk arbeiders uit Eindhoven. Lang bleef het grootste deel van Gestel onbebouwd, alleen op de smalle strook akkerland tussen de dalen van de Dommel en de Gender, rond de Hoogstraat en de Laagstraat, werden woningen geplaatst. In 1866 kreeg Gestel een halte aan de nieuwe spoorlijn Eindhoven-Valkenswaard-Hasselt. Vanaf 1896 reed de stoomtram Eindhoven-Reusel over de Hoogstraat.
Rond 1920 kwamen er, door de annexatie van Gestel door Eindhoven, plannen voor uitbreiding van het woningaanbod. Deze werden gepresenteerd door Louis Kooken en Joseph Cuypers. Er zou een haven komen en een aftakking van de spoorlijn, alles onderdeel van een overkoepelend plan voor Strijp en Gestel. Woningbouw werd planmatiger, maar het bleef bij het bouwen van de enigszins geïsoleerd liggende woonwijk De Bennekel, omdat het grootste deel van Gestel te laag gelegen was. Wel werd in 1935 besloten de krotten aan de Laagstraat te slopen.
Na de Tweede Wereldoorlog is de wijk De Bennekel vastgebouwd aan Eindhoven, en sedert de jaren 70 van de 20e eeuw werden ook de wijken naar het westen uitgebreid, tot tegen de snelwegen aan die de bebouwing van Eindhoven van die van Veldhoven scheiden
Makelaar Eindhoven Gestel: Mint Makelaars
Ben je op zoek naar een verkoopmakelaar of aankoopmakelaar in Eindhoven Gestel? Neem dan rechtstreeks contact met 1 van ons op, of maak gebruik van het contact formulier zodat wij met jou contact op kunnen nemen.
Klik ook hier voor onze werkwijze.
bron tekst en fotografie: wikipedia

Contactformulier
Neem contact op met Mint Makelaars via onderstaande gegevens of verstuur je gegevens via het contactformulier en wij nemen z.s.m. contact met je op.
Of vraag hier direct een gratis waardebepaling aan.
Mint Makelaars Eindhoven
info@mintmakelaars.nl
040 – 7602121
Ma t/m vr 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag en ’s avonds op afspraak