Makelaar Eindhoven Stratum

Stratum is voor Eindhoven het oudste deel van de stad en kent daarom een zeer rijke geschiedenis. Denk hierbij aan de Sint-Joriskerk, DAF, en de Sigaren- en textielindustrie.

Het stadsdeel Stratum van de gemeente Eindhoven telt tegenwoordig ongeveer 32.000 inwoners. Stratum bestaat uit de wijken; oud-Stratum, Kortonjo en Putten.
Stratum is omgeven door o.a. het Stadswandelpark met het parktheater. Kortom, het is dus prachtig wonen in Stratum.

Economie

Stratum was oorspronkelijk een agrarische gemeenschap. Anno 2020 zijn er nog slechts enkele boerderijen, weilanden en akkers, vooral rondom Riel.

In de tweede helft van de 19e ontstond sigaren- en textielindustrie, die vrijwel geheel ter ziele is.

Vervolgens deden ook grotere, moderne bedrijven hun intrede, waarvan er een aantal nog bestaat.

Tussen de Geldropseweg en het Eindhovens Kanaal ligt de vestiging van DAF. Op dit enorme terrein worden trucks geproduceerd, inclusief de motoren ervan. Naast DAF aan het Eindhovens Kanaal lag een belangrijke zuivelfabriek van Campina.

Cultuur

Parktheater Eindhoven. Dit bevindt zich in het Stadswandelpark.

Pand P aan de Leenderweg. Een wijktheater.

Muziekkiosk Wim van Doorne. Dit grote muziekpodium is de opvolger van een veel oudere muziekkiosk die in 1892 in het Stadswandelpark werd gebouwd. Deze moest wijken voor de Stadsschouwburg, het huidige Parktheater. In 1990 werd een nieuwe kiosk geopend, die zich naast het Parktheater bevindt. Hier worden openluchtconcerten gegeven.

Beelden in het Stadswandelpark. Permanente uitstalling van een dertigtal beelden en sculpturen, en daarnaast wisselende tentoonstellingen.

Makelaar Eindhoven Stratum: Mint Makelaars

Ben je op zoek naar een verkoopmakelaar of aankoopmakelaar in Stratum? Neem dan rechtstreeks contact met 1 van ons op, of maak gebruik van het contact formulier zodat wij met jou contact op kunnen nemen.
Klik ook hier voor onze werkwijze.

bron tekst en fotografie: wikipedia

Makelaar Eindhoven Stratum Aalsterweg Mint Makelaars

Contactformulier

Neem contact op met Mint Makelaars via onderstaande gegevens of verstuur je gegevens via het contactformulier en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Of vraag hier direct een gratis waardebepaling aan.

Mint Makelaars Eindhoven

info@mintmakelaars.nl
040 – 7602121

Ma t/m vr 9.00 – 17.30 uur
Zaterdag en ’s avonds op afspraak