Gelukkig zien steeds meer mensen in wat de waarde is van een goede woningpresentatie. Uitnodigende teksten en professionele fotografie spelen een zeer grote rol in het creëren van een goed gevoel en nodigen uit tot een bezichtiging.

Sterker nog, woningen die niet goed in beeld worden gebracht staan een stuk langer te koop. Kijkers zijn visueel ingesteld, dus donkere en amateuristische foto’s worden vaak snel weggeklikt.

Stap 1 om het maximale uit uw woning te halen is je woning presenteren !

Daarnaast doen leegstaande of juist “rommelige” woningen het toch minder goed online. Kies dus ook voor de juiste styling.
Zorg ervoor dat persoonlijke spullen tijdelijk niet het zicht staan, hier kunnen kijkers maar moeilijk doorheen kijken. Een zo neutraal mogelijke inrichting werkt het beste. Denk hierbij aan natuurtinten op de muur, zachte en natuurlijke materialen in het interieur en niet al te veel tierelantijntjes.

Maak vloeren leeg, ruim open kasten op en haal meubels weg die de zichtlijnen blokkeren, kijkers moeten namelijk de mogelijkheden aan ruimte kunnen zien.
Zet wel wat gezellige plantjes of verse bos bloemen op tafel, dit zorgt ervoor dat kijkers een huiselijk gevoel krijgen. Een wat killere ruimte is hiermee al snel gezelliger gemaakt.

Is er een bezichtiging gepland? Super!
Houd er wel rekening mee dat je nu te maken hebt met misschien nog wel het allerbelangrijkste, namelijk geur! Geur is onlosmakelijk verbonden met een gevoel. Daar waar het lekker ruikt, voelen mensen zich sneller thuis. Er is geen twijfel mogelijk dat thuis voelen te maken heeft met lekkere geuren, dus maak daar gebruik van.

Schakel hulptroepen in of ga zelf flink aan de slag met de poetsdoek en zorg ervoor dat je huis lekker schoon en fris is. Sop de badkamer- en keukentegels even extra en vergeet hierbij de binnenkant van de (inbouw-)oven en vaatwasser niet. Deze worden vaak geïnspecteerd tijdens bezichtigingen.

Heb je een huisdier? Extra belangrijk om dan rekening te houden met geurtjes. Zorg dat de hondenmand of kattenbak op tijd weggehaald wordt.
Geuren maskeren? Bak een appeltaart, zet fijne geurstokjes neer en laat tijdens de bezichtiging een mooie geurkaars branden, dit zorgt tevens voor sfeer.

Bij Mint Makelaars hebben we veel kennis op het gebied van goede presentaties en marketing, dus neem gerust contact op voor meer informatie!

Je woning presenteren