Woning verkopen

Overweeg je om je woning te verkopen?
Dat doe je niet elke dag. Daarom wil je er wel zeker van zijn dat je de enthousiaste verkoopmakelaar kiest die je hierbij het beste kan helpen.
Een makelaar die proactief is, meedenkt en op de hoogte is van de ontwikkelingen op de Eindhovense woningmarkt.
En een makelaar waarvan je ook zeker weet dat zij er alles aan doet om je woning te verkopen met een goed gevoel, tegen de beste verkoopprijs.

Welkom thuis bij Mint Makelaars!

Persoonlijk plan van aanpak
We denken graag met je mee door het bedenken van een individueel plan van aanpak voor jouw huis en persoonlijke situatie. Iedere woningverkoop is immers uniek en vraagt om maatwerk.
Een succesvolle verkoop slaagt alleen als er naast het moderne verkopen in de online wereld ook de persoonlijke betrokkenheid hoog in het vaandel blijft staan.

Oplossingen op maat
Mint Makelaars werkt resultaatgericht met alle aandacht voor jouw wensen. Daarbij zijn we flexibel en zoeken we altijd naar op maat oplossingen.
Je woning verkopen draait immers niet om de stenen. Alles draait om dat allereerste gevoel dat je krijgt zodra je een woning binnenstapt. Dat gevoel proberen wij ook door te geven aan de potentiële kopers.

Contact
Het aanvragen van een gratis waardebepaling is geheel vrijblijvend en een goede eerste stap in het verkoopproces.
Vraag direct meer informatie aan via ons contactformulier.

Woning verkopen met Mint Makelaars

Werkwijze bij het verkopen van je woning

Heel aangenaam kennis te maken! We zijn ontzettend benieuwd naar het verhaal achter jouw voordeur.
Tijdens de kennismaking en gratis waardebepaling lopen we samen een rondje door de woning en bespreken de belangrijkste zaken. Na dit gesprek doen we vervolgens verder onderzoek en wordt alles uitgebreid uitgewerkt tot een waarderingsrapport.
Zijn we een match en wil je graag vervolgstappen zetten? Dan gaan we over tot een persoonlijk verkoopplan.

Alles start met een helder plan van aanpak die aansluit bij jouw wensen. Achter de schermen gaan wij tevens druk aan de slag met het opbouwen van een verkoopdossier, waarin we alle relevante informatie verzamelen van je woning. We doen o.a. kadastraal onderzoek, maar kijken bijvoorbeeld ook naar het bestemmings- en omgevingsplan.

De eerste indruk is ongelooflijk belangrijk. Kopers vormen namelijk al direct hun mening tijdens de eerste aanblik en kunnen doorgaans moeilijk door (persoonlijke) spullen heen kijken.
Indien gewenst werken we samen met een ervaren vastgoedstyliste Studio Bloks die je op een prettige manier kan begeleiden in het verkoopklaar maken van je woning. Het levert vaak een hogere prijs op tegen een snellere verkooptijd, dus uiteindelijk betaalt het zichzelf meer dan terug.

Bij Mint hebben we veel kennis op het gebied van presentaties en marketing. Wij vinden het daarom erg belangrijk om jouw woning vakkundig en op het hoogste niveau te presenteren. Wist je dat een goede woningpresentatie essentieel is voor het aantrekken van de juiste kopers? Besparen op een goede presentatie gaat dan ook ten koste van de maximale verkoopopbrengst.

We zorgen voor een prominente plaatsing van je woning op Funda met het meest uitgebreide pakket aan foto’s, video, 360º tour, plattegronden. En natuurlijk presenteren we je huis ook op onze eigen website en websites zoals Jaap en Huislijn. Daarnaast zijn we actief op Social Media, want het actief aanwezig zijn waar de potentiële kopers zich bevinden is de sleutel tot succes.

Is er een bezichtiging gepland? Super! Berg de hondenmand even op, gooi alle gordijnen open voor zoveel mogelijk lichtinval en doe alvast een raampje open. Vervolgens zijn wij altijd op tijd aanwezig voor de finishing touch voordat de kijkers er zijn. Er is geen twijfel mogelijk dat thuis voelen te maken heeft met lekkere geuren, dus maak daar gebruik van. Geur is onlosmakelijk verbonden met een gevoel. Daar waar het lekker ruikt, voelen mensen zich sneller thuis.
Het beste verkoopresultaat behalen we als we van kijkers ook enthousiaste kopers kan maken. Bezichtigingen door gebruik te maken van o.a. verkoopvaardigheden en vraagtechnieken zijn daar uitgelezen methoden voor. Hier zetten wij ons volledig voor in. Hoe enthousiaster de bezichtiging, hoe beter.

Wij zijn jouw onderhandelspecialist. We doen er alles aan om niet alleen de hoogste koopsom maar ook de meest gunstige voorwaarden voor je te behalen. Vooraf hebben we samen al het onderhandelingsproces besproken. De strategie is o.a. afhankelijk van de markt en de courantheid van de woning.

Wanneer er een overeenstemming is over de prijs en alle gegevens van de kopers zijn verzameld, wordt er een koopovereenkomst opgemaakt door ons. Hierin worden alle gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd.
Na het tekenen van de koopovereenkomst heeft de koper nog 3 dagen bedenktijd. Lees hierover meer in onze blog.
Afhankelijk van de voorwaarden (bijv. financiering of bouwtechnische keuring) houden we contact over de voortgang.

Na ondertekening van de koopovereenkomst zorgen wij ervoor dat deze bij de notaris terecht komt. De keuze voor de notaris ligt bij de koper. Een aantal dagen voor de eigendomsoverdracht ontvang je het concept van de eigendomsakte met de bijbehorende eindnota. Voordat de eigendomsoverdracht bij de notaris plaatsvindt, doen we met beide partijen nog een laatste rondje door de woning d.m.v. een eindinspectie.
Na de eindinspectie en het afscheid nemen van het huis zorgt de notaris voor de officiële levering en de sleuteloverdracht.